Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Raportari catre Agentia pentru Protectia Mediului - Sistemul Informatic Integrat de Mediu

Usor, cu pasi mici, tehnologia se strecoara si la nivelul institutiilor publice, care au inteles ca fara adaptare nu exista supravietuire in lumea digitala. Astazi vorbim despre un program destul de controversat, dar cat se poate de necesar ce a fost implementat in domeniul protectiei mediului.

In cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice in anul 2012 a fost creata Agentia Nationala pentru Protectia Mediului cu competente in implementarea politicilor si legislatiei din domeniul protectiei mediului. Inca din anul 2010 a inceput conceperea unui program integrat care sa ajute publicul – fie el reprezentat de persoane fizice sau juridice – sa aiba acces mai facil si mai rapid atat la obtinerea unor documente, cat si la depunerea unor raportari periodice. Noua agentie a preluat aceasta sarcina si a reusit sa implementeze programul, astfel ca in prezent agentii economici pot obtine autorizatiile de mediu online, la fel cum pot depune online raportare ANPM cu privire la deseurile rezultate in urma activitatii.

Sistemul Informatic Integrat de Mediu – pe scurt SIM – contine doua niveluri importante: cel al aplicatiilor de business si cel de infrastructura. Nivelul aplicatiilor de bussiness este, la randul sau, format din mai multe subsisteme, intre care Subsistemul Gestiune electronica a documentelor si fluxurilor de lucru, Subsistemul Data Warehouse, Subsistemul de Management al Relatiilor cu Cetateanul sau Subsistemul de management economico-financiar.

In SIM toateinformațiile sunt centralizate și prelucrate, iar pe baza acestora se întocmesc raportările cu privire latoate datele de mediu din România si transmise catre Uniune Europeană.

Conform legislatiei de mediu, exista mai multe tipuri de raportari ce trebuie realizate de catre agentii economici in functie de specificul lor. Astfel, catre Agentia pentru Protectia Mediului sunt necesare statistici pentru ambalaje, deseuri, substante toxice si periculoase, poluanti in aer, apasi sol. Cele peste 80 de aplicatii care formează SIM permit atat emiterea de acte de reglementare precum avize, acorduri, autorizații de mediu, dar sunt si colectate datele de la operatorii economici pentru toate domeniile de mediu: Protecția atmosferei, Deșeuri, Controlul poluării, Biodiversitate, Schimbări climatice, Organisme modificate genetic, etc.

Pentru a putea utiliza acest sistem pentru a face diferitele operatiuni, un agent economic trebuie sa se inregistreze online prin completarea unui formular destul de intuitiv. Completarea acestor fisiere si rapoarte, chiar daca se fac online, necesita atentie si timp pentru a strange datele si pentru a urmarii toti pasii necesari. Daca termenii stabiliti prin lege nu sunt respectati, firmele risca amenzi destul de mari din partea Garzii de mediu.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Interviu cu Billie Joe

In editia din aceasta saptamana a revistei Kerrang! fanii rock-ului vor putea citi in exclusivitate un interviu cu solistul trupei Green Day, unul dintre cele mai mari si importante staruri rock.

Iata o parte din interviu:

CARE ESTE...

OST MOUNTAIN FEST - Busteni

Prima editie a Festivalului International de Muzica Rock – OST MOUNTAIN FEST va avea loc in perioada 6-8 august 2010 la Poiana Mare din Busteni.

La festival vor fi prezente in jur de 15 formatii din Germania, Spania, Croatia, Portugalia, B...

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc, alimente care te mentine tanar si in forma, alimente ce au un rol de a preveni imbatranirea cat si mentinerea tonusului sanatatii.

IAURTUL
Bogat in vitamina B, saruri de calci...

Retete sau diete de slabit

Retete sau diete de slabit, Vreti sa slabiti? si ideea unui timp indelungat de lipsuri te descurajaza. Eu am gasit reteta care m-a ajutat si vreau sa spun si aici. Asa incepe orice poveste frumoasa de genul asta. Ei bine, din pacate nu-i mereu asa...

Hayley Williams, topless pe Twiter

Contul de Twitter a lui Hayley Williams a fost spart iar faptasul a uploadat o poza topless cu solista grupului Paramore.
Desi avocatii acesteia au petrecut intreaga noapte incercand sa stearga poza si sa afle cine este faptasul, tot ce au p...

Viata e un rol - interpretat de Jean Constantin

Ultima melodie interpretata de marele actor Jean Constantin este melodia "Teatrul este Gol, viata e un rol Fir ar mama ei de viata" in emisiunea Happy Hour de la Pro TV. o melodie ce a pus un pic pe ganduri toti invitatii la emisiune, Sebas...

Romania – locul 3 la Eurovision

Felicitari Romaniei, sau mai degraba Paulei Seling si lui Vio, care au reusit sa se claseze pe ultimul loc de pe podium cu melodia Play with fire.
Castigatoare a fost Germania, cu melodia Satellite, cantata de Lena.Aceasta a castigat cu un p...