Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Panouri solare fotovltaice

Cateva informatii despre panouri solare fotovoltaice?
Panourile fotovoltaice sunt dispozitive capabile sa transforme energia solara in energie electrica.

In prezent, panoul fotovoltaic, desi inca destul de costisitor, a inceput sa patrunda in cam toate domeniile si mediile sociale. Panourile solare fotovoltaice sunt folosite pentru a produce curentul electric necesar locuintelor individuale izolate, in cadrul unor centrale solare de mare capacitate.

Pretul unei instalatii solare cu panouri fotovoltaice de producere a energiei electrice este inca foarte ridicat. Investitia initiala se amortizeaza in timp. In Romania, instalarea de sisteme cu panouri fotovoltaice este propice in principal in partea de sud si sud-est. In functie de necesarul electric al incintei pentru care se monteaza sistemul, acesta poate asigura intre 20 si chiar 80% din necesarul de consum, pentru anumite perioade de timp.

Un sistem fotovoltaic nu contine doar panouri, ci si baterii, invertoare si multe alte dispozitive necesare. Pentru a acoperi necesarul unei locuinte de 150 de m2 spre exemplu, este nevoie de o investitie de 15-20.000 euro, care se poate amortiza intre 8-15 ani

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.