Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Mai putem recupera date de pe un hard disk defect?

Pierderea unor date importante din calculator, fie prin deteriorarea anumitor componente ale acestuia fie prin stergerea accidentala, este o situatie ce creeaza disconfort. Daca fisierele respective contin informatii personale sau date referitoare la propria afacere, pierderea poate fi devastatoare. Atunci ce este de facut cand o persoana fizica sau o firma intampina astfel de probleme? Cea mai eficienta rezolvare este reprezentata de apelarea la o firma specializata in astfel de situatii.

Ce reprezinta recuperarea de date?

Pierderea de date este o realitate incontestabila si inevitabila in domeniul tehnologiei de astazi. Se poate intampla ca urmare a diferite motive. Chiar daca progresele tehnice avanseaza de la o zi la alta, componentele unui PC au o durata de viata definita. De exemplu hard-disk-urile au o durata de viata de trei pana la sase ani.

Longevitatea discurilor optice ajunge pana la 30 de ani. Prin urmare, pierderi de date pot aparea din cauza unor defectiuni ale mediilor de stocare. Alte motive comune pentu astfel de evenimente sunt defectiunile de sistem, atacurile de virus sau malware-uri, erori umane sau calamitati naturale.

Procesul de recuperare a datelor presupune recuperarea informatiilor de pe un suport de stocare deteriorat sau corupt, arunci cand acesta devine imposibil de accesat prin procedurile obisnuite. Recuperarea de date implica, de asemenea, salvarea fisierelor sterse de pe un mediu de stocare. Aceste servicii sunt furnizate de persoane care dispun de expertiza si cunostintele necesare pentru a efectua aceasta sarcina complicata. Tehnicienii calificati in recuperarea de date folosesc o serie de software si hardware pentru a duce la bun sfarsit operatiile respective.

Motive care duc la pierderea datelor

In genral motivele care duc la pierderea datelor pot fi claisificate in doua mari categorii, si anume:

- daune fizice: mediile de stocare ajung sa se deterioreze din diferite motive: socuri fizice, fluctuatii de tensiune, expunere de lumina, temperaturi ridicate, umezeala, probleme de fabricatie etc. Recuperarea datelor este posibila doar in centre specializate si echipate cu CLEAN ROOM unde hdd-ul este protejat de particule de praf , si care permite desfacerea intr-un mediu steril .

- daune logice: apar ca urmare a coruperii unui sistem de fisiere. Acest lucru se poate intampla datorita atacurilor cibernetice cu diferiti virusi, stergerea accidentala a unor fisiere sau foldere importante. Unul dintre motivele enumerate duce la o defectiune in programul de proiectare, astfel device-ul nu mai raspunde corespunzator la comenzi sau se poate bloca complet.

Datele se pot recupera de pe:

- HDD intern sau extern

- servere si matrice RAID de tipul 0, 5, 6, 10

- carduri SD, XD, stick USB, flash

- CD, DVD, CD-RW, DVD-RW

- tablete, laptop, desktop

Recuperarea de date este posibila intotdeauna?

De cele mai multe ori datele pierdute sau sterse pot fi recuperate cu o rata mare de succes. Adesea, atunci cand un fisier este sters, informatia care ramane in device, in grupuri nealocate pe disc, este recuperabila. Chiar si in situatiile in care anumite componente se strica, recuperarea de date este posibila in totalitate sau partial. Deci, practic vorbind, sunt foarte rare cazurile in care datele pierdute sunt suta la suta irecuperabile.

Esential pentru recuperarea de date

Datorita dezvoltarii tehnologiei si cererilor tot mai mari pentru astfel de servicii au aparut si diferite comapnii specializate in rezolvarea problemelor de aceasta natura. In cadrul companiei BIT Data Recovery veti gasi un personal tehnic calificat, infrastructura corespunzatoare (Clean Room Class 100) si instrumente de specialitate indispensabile pentru orice companie de profil.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.