Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Diferenta dintre decantoare si incalzitoare de ceara

In saloanele de cosmetica se folosesc de obicei echipamente speciale pentru a usura si a grabi procesul de inlaturare a parului nedorit. Printre acestea, decantoarele si incalzitoarele de ceara sunt cele mai des intalnite.

Desi ambele tipuri de aparate se pot intalni intr-un salon sau cabinet de infrumusetare, exista totusi cateva diferente esentiale atat ca utilitate, cat si ca mod de utilizare. In general, decantoarele de ceara sunt considerate echipamentele cu adevarat profesionale, pe cand incalzitoarele de ceara se pot folosi inclusiv acasa, de catre persoane care prefera sa nu viziteze saloanele in mod regulat.

Ce este un decantor de ceara?

Dintre decantoare si incalzitoare ceara, decantorul este echipamentul cel mai des intalnit in saloanele cosmetice mari, cu multi clienti. Acestea au dublu rol, functionand atat ca incalzitor, mentinand ceara la o temperatura constanta pe toata perioada sedintei, cat si ca filtru, separand parul din ceara folosita pentru ca aceasta sa poata fi reutilizata.

Datorita modului in care decantoarele de ceara profesionale sunt proiectate, acestea asigura maximul de igiena, folosindu-se in principal materiale din inox. In functie de nevoile saloanelor, acestea pot fi cu unul sau doua recipiente, cu ucenic sau fara si pot avea capacitati diferite, de la un litru pana la 10 litri sau chiar mai mult, in functie de model.

In principal, saloanele profesionale folosesc decantoarele de ceara pentru a mentine standardele de igiena si refolosire a cerii fierbinti si a usura in acelasi timp munca cosmeticienelor, simplificand un proces ce in lipsa unui decantor de ceara este destul de complicat si cere destul de mult timp.

Aceste tipuri de aparate sunt mai costisitoare decat incalzitoarele de ceara, dar si mult mai folositoare pentru utilizarea in saloanele mari.

Ce este un incalzitor de ceara?

Pe de alta parte, incalzitoarele de ceara sunt aparate mult mai simple, ce pot fi utilizate inclusiv acasa. Acestea indeplinesc doar una dintre functiile pe care le indeplineste un decantor de ceara si anume partea de incalzire si mentinerea a temperaturii cerii.

Din acest motiv, incalzitoarele de ceara sunt mult mai des intalnite in cabinetele de cosmetica mici sau folosite pentru uz personal.

Spre deosebire de decantoarele de ceara, incalzitoarele sunt de dimensiuni si capacitate mai mica, usor de depozitat si folosit acasa, ele functionand dupa un principiu simplu. Acestea incalzesc ceara la o temperatura data si o mentin la aceea temperatura pe tot parcursul utilizarii insa nu contribuie la filtrarea parului din ceara folosita pentru ca aceasta sa poata fi reutilizata.

Exista incalzitoare pentru ceara solida reutilizabila sau aparate de epilat cu ceara ce functioneaza in acelasi mod ca un incalzitor, insa care ajuta si la aplicare, avand o capacitate mult mai mica, respectiv flacoane de 100 ml pentru o singura epilare, acestea neputand fi refolosite.

Alegerea intre decantoare si incalzitoare de ceara este una simpla, dictata de nevoia cumparatorului. Incalzitoarele de ceara nu fac fata in saloanele mari, cu multi clienti, insa au un pret mult mai accesibil pentru persoanele care prefera epilarea acasa sau pentru cabinetele mici, aflate la inceput. Decantoarele de ceara pe de alta parte sunt echipamente profesionale, mai scumpe si mai complexe, ce au functie dubla de incalzire si decantare a cerii si care scurteaza cu mult timpul necesar pentru fiecare sedinta de epilare.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.