Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cum se scrie un anunt de calitate

Fie ca este vorba de produsele unei firme renumite sau de bunuri personale, pentru a vinde ceva cu succes, secretul sta in felul in care acestea sunt prezentate. Una dintre cele mai populare modalitati de a vinde un produs sau un serviciu sunt anunturile. Acestea sunt infinit mai putin costistoare decat reclamele, iar multe site-uri ofera posibilitatea de a posta anunturi gratuite.

Pe de alta parte, spre deosebire de o reclama sau un spatiu publicitar in care atentia este pusa exclusiv pe serviciul sau produsul oferit, intr-o serie de anunturi, linia intre a fi observat sau total ignorat este una foarte fina. Pe site-uri precum anunturimax.ro pot exista zeci de anunturi pe acelasi domeniu, de aceea este extrem de important ca anuntul sa fie scris cat se poate de bine pentru a atinge maximul de elocventa in doar 60-70 de cuvinte.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Se incepe prin a alege o singura calitate a produsului sau a serviciului, calitate ce se doreste scoasa in evidenta. Pentru a face asta trebuie sa se execute un studiu, fie el si unul superficial, de piata. Ce are produsul sau serviciul in plus fata de competitie? Pretul? Calitatea? Increderea? Oricare ar fi acest avantaj el trebuie sa devina trasatura subliniata in anunt.

2. Prima propozitie este cea mai importanta. Aceasta trebuie sa spuna mai mult decat tot restul anuntului, iar motivul este simplu. Atunci cand cineva citeste intr-o lista de anunturi gratuite, de multe ori interminabila, se gaseste rar rabdarea de a citi cuvant cu cuvant fiecare anunt. Prima propozitie trebuie sa convinga cititorul sa dea atentie si restului de text.

3. Stilul de prezentare trebuie sa fie unul emfatic. Accentul nu trebuie pus pe cat de extraordinar este produsul sau serviciul, ci mai degraba pe ce poate face acesta pentru cumparator sau client. Daca una din calitatile produsului sau serviciului este spre exemplu ca aceasta este mai rapid decat alte produse sau servicii, in loc sa se foloseasca o exprimare de genul "Acest serviciu este cel mai rapid de pe piata", o exprimare de forma "Datorita faptului ca serviciul este atat de rapid, veti economisi timp liber". Subliniind beneficiile clientilor, va atrage cu siguranta atentia mai usor decat o insiruire de calitati ale produsului.

4. Trebuie evitata exprimarea plictisitoare, dar nu in defavoarea detaliilor tehnice. Imbinarea intre aceste doua trebuie sa mentina un echilibru perfect. Daca anuntul se refera la o firma ce vinde computere personale ori laptopuri, este bine de mentionat ca acestea sunt cele mai noi modele, cu cele mai puternice procesoare si placi grafice, astfel ca lag-ul in jocurile online va deveni o problema a trecutului. Prin contrast, o insiruire de componente, serii si specificatii tehnice ar putea sa plictiseasca.

5. Limbajul anuntului trebuie sa fie potrivit pentru publicul tinta. Daca se vand computere pentru gaming, stilul de scris poate fi unul relaxat, cu trimiteri chiar catre cele mai asteptate titluri de jocuri ce ruleaza fara probleme pe computerele vandute. Pe de alta parte, daca anuntul se face pentru o firma de consultare financiara, tonul trebuie sa fie unul profesional.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.