Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Ce optiuni au cei care vor sa porneasca o afacere de hosting web

Domeniul de hosting web este unul in plina dezvoltare pe masura ce tot mai multe afaceri, companii si chiar magazine se muta in mediul virtual. O afacere de acest gen poate fi extrem de profitabila, insa este destul de greu de demarat astfel incat cei mai multi care ajung sa se ocupe de acest domeniu pornesc de obicei pe un alt domeniu relativ similar sau din aceeasi sfera de activitati precum web building, web design, SEO sau marketing online.

Exista numeroase optiuni de web hosting pentru extinderea serviciilor de hosting web, iar cei interesati de acest domeniu au mai multe optiuni pentru a porni un astfel de proiect.

Web hosting reseller: Aceasta este o forma de gazduire web care este cel mai putin costisitoare pentru intermediar, fiind cea preferata de cei mai multi antreprenori care abia testeaza domeniul si doresc sa se dezvolte incet dar sigur. Folosind un singur control panel, se pot administra conturi multiple de clienti care au de asemenea acces la un control panel pentru a isi administra propriile pachete de servicii. Pentru ca multi clienti nu au in mod necesar background-ul sau cunostintele necesare pentru a se ocupa singuri de administrare, acestia depind strict de persoana care ofera serviciile pentru instalarea si administrarea site-urilor. Din fericire, companiile care ofera pachete de reseller web hosting ofera in acelasi timp si suportul tehnic, astfel incat intermediarul isi poate redirectiona clientii catre acestia daca nu se descurca pe domeniu.

Server VPS: Severele VPS sau Virtual Private Server Hosting se refera la un server virtual pe un server real. Acest server virtual face parte dintr-un server dedicat extrem de puternic care este impartit in mai multe medii virtuale de sine statatoare. Desi este posibil sa se creeze un plan de reseller din oferta de hosting VPS, de obicei aceste conturi au resurse limitate fata de alte planuri de hostare si sunt mai degraba dedicate unei singure companii cu domenii web in permanenta dezvoltare.

Server dedicat: Un server dedicat este varianta clasica folosita pentru prestarea de servicii web. Practic se plateste serverul fizic si clientul dispune de toate resursele acestuia desi compania mare care face inchirierea detine in continuare serverul, echipamentul si personalul care se ocupa de acesta. Un server dedicat poate fi achizitionat direct de cei care doresc sa ofere servicii de gazduire web, insa este nevoie de personal calificat si de cunostinte aprofundate in domeniu pentru a porni o afacere de tipul hosting web in acest mod. Daca doar se inchiriaza serverul, atunci compania care il ofera spre inchiriere are responsabilitate totala pentru mentenanta si rezolvarea oricaror probleme de ordin tehnic aparute.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.