Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Autoclavul: Sterilizarea instrumentelor stomatologice

Nu are rost să subliniem cât de importantă este sterilizarea instrumentelor stomatologice, fiind una dintre condițiile esențiale pentru ca desfășurarea activității de către dentist să se realizeze fără probleme.

De altfel, unul dintre cele mai importante echipamente necesare pentru dotarea unei clinici sau al unui cabinet dentar este sterilizatorul autoclav.

Ce este autoclavul?

Charles Chamberland a inventat în anul 1879 autoclava(sub forma unui vas) – care a avut consecințe semnificative pentru dezvoltarea medicinei, fiind un echipament necesar pentru sterilizarea diverselor tipuri de instrumente medicale și de laborator. La scurt timp, s-au definit mai bine beneficiile sale, devenind astfel unul dintre principalele dotări din clinici și din spitale.

De obicei, o cameră autoclavă sterilizează instrumentele medicale sau de laborator. Majoritatea clinicilor dispun de autoclave de masă, de dimensiuni similare cu cele ale cuptoarelor cu microunde.

În general, cabinetele dentare nu beneficiază de mult spațiu, așadar autoclavele de masă constituie un mijloc eficient de a economisi loc – se pot steriliza o mulțime de instrumente în același timp.

De ce să alegi un autoclav clasa B

La ora actuală pe piață există mai multe tipuri de autoclave – clasa B, clasa S și clasa N, iar una dintre opțiunile preferate de specialiști este autoclavul din clasa B.

Procesul de sterilizare este, de regulă, unul rapid și poate dura de la șase la treizeci de minute în funcție de instrumentele ce trebuie să fie sterilizate. Această procedură a diferitelor instrumentelor dentare este eficientă, sigură și impune reglarea unei temperaturi de 270 grade Fahrenheit pentru o sterilizare completă. Unele instrumente dentare sunt sterilizate la aburi, iar alte echipamente utilizează anumite metode care elimină umezeala din cadrul procesului. Având în vedere importanța sterilizatoarelor ar trebui să vă asigurați că furnizorul pe care îl alegeți oferă o garanție extinsă a produselor. Așadar, pentru că autoclavele sunt frecvent utilizate pentru a preveni infecțiile, este esențial să alegeți cele mai bune branduri din industrie.

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat, iar numeroasele cercetările efectuate au dus la optimizarea constantă a acestor dispozitive. Astfel că la ora actuală pe piață, veți putea găsi autoclave cu performanțe ridicate la prețuri competitive. Unul dintre magazinele de specialitate care comercializează astfel de produse stomatologice la standarde ridicate este Dentex. Pe website-ul magazinului puteți găsi o gamă de produse stomatologice necesare oricărui cabinet pentru restaurare, igienă, protetică și implantologie.

Ce caracteristici și specificații tehnice are un autoclav eficient

Necesitatea unor instrumente eficiente de sterilizare dentară nu a fost niciodată mai mare, așadar, alegerea unui autoclav de calitate este extrem de importantă în acest sens. De altfel, prețul unei autoclave clasa B diferă în funcție de mai multe criterii – în primul rând, de caracteristicile și de specificațiile tehnice, iar în al doilea rând de producători și de distribuitori.

Din portofoliul de produse al magazinului Dentex, face parte sterilizatorul autoclav Bluetech Clasa B cu Printer, un produs performant care se remarcă prin caracteristicile și specificațiile sale tehnice:

  • Vacuum fricționat;
  • Imprimantă internă;
  • Pompă de vacuum;
  • Volum 17 sau 23 litri;
  • Greutate: 65 kg;
  • Teste Bowie Dick și Helix;
  • Dimensiuni interioare – 240x440 ;
  • Dimensiuni exterioare – 760x640x475.

Fără îndoială că achiziționarea echipamentelor dentare constituie o investiție importantă, dar este necesară pentru a putea desfășurarea activitatea în condiții normale.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Interviu cu Billie Joe

In editia din aceasta saptamana a revistei Kerrang! fanii rock-ului vor putea citi in exclusivitate un interviu cu solistul trupei Green Day, unul dintre cele mai mari si importante staruri rock.

Iata o parte din interviu:

CARE ESTE...

OST MOUNTAIN FEST - Busteni

Prima editie a Festivalului International de Muzica Rock – OST MOUNTAIN FEST va avea loc in perioada 6-8 august 2010 la Poiana Mare din Busteni.

La festival vor fi prezente in jur de 15 formatii din Germania, Spania, Croatia, Portugalia, B...

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc, alimente care te mentine tanar si in forma, alimente ce au un rol de a preveni imbatranirea cat si mentinerea tonusului sanatatii.

IAURTUL
Bogat in vitamina B, saruri de calci...

Retete sau diete de slabit

Retete sau diete de slabit, Vreti sa slabiti? si ideea unui timp indelungat de lipsuri te descurajaza. Eu am gasit reteta care m-a ajutat si vreau sa spun si aici. Asa incepe orice poveste frumoasa de genul asta. Ei bine, din pacate nu-i mereu asa...

Hayley Williams, topless pe Twiter

Contul de Twitter a lui Hayley Williams a fost spart iar faptasul a uploadat o poza topless cu solista grupului Paramore.
Desi avocatii acesteia au petrecut intreaga noapte incercand sa stearga poza si sa afle cine este faptasul, tot ce au p...

Viata e un rol - interpretat de Jean Constantin

Ultima melodie interpretata de marele actor Jean Constantin este melodia "Teatrul este Gol, viata e un rol Fir ar mama ei de viata" in emisiunea Happy Hour de la Pro TV. o melodie ce a pus un pic pe ganduri toti invitatii la emisiune, Sebas...

Romania – locul 3 la Eurovision

Felicitari Romaniei, sau mai degraba Paulei Seling si lui Vio, care au reusit sa se claseze pe ultimul loc de pe podium cu melodia Play with fire.
Castigatoare a fost Germania, cu melodia Satellite, cantata de Lena.Aceasta a castigat cu un p...