Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Tratamentele naturiste sau medicina conventionala

Odata cu cresterea in popularitate a diverselor tipuri de remedii, terapii si tratamente naturiste, incepe sa se ridice intrebarea daca aceasta latura a medicinei, considerata neconventionala de unii, poate inlocui cu succes medicina conventionala.

Pentru a raspunde unei astfel de intrebari problema trebuie privita din mai multe unghiuri. In primul rand, medicina naturista nu este ceva nou, in realitate, aceasta latura a medicinei este mult mai veche decat medicina practicata in ziua de astazi. Discutia care pune fata in fata medicina alternativa, tratamentele homeopate si tratamente naturiste este fundamental gresita atata timp cat cele doua nu se exclud reciproc.

Medicina conventionala vs tratamente naturiste

Pentru a putea discuta de o alegere intre cele doua, ar trebui sa existe un motiv pentru care metodele moderne si cele care si-au demonstrat efectul timp de mii de ani ar trebui sa se excluda una pe cealalta. Nici un medic nu va refuza sa trateze un pacient pentru ca acesta ia in paralel produse naturiste sau suplimente naturale in incercarea de a trata anumite afectiuni.

Medicina naturista nu este ceva nou, noutatea consta doar in faptul ca aceasta este in sfarsit, dupa multi ani de anonimat, readusa in atentia populatiei si prezentata ca o alternativa viabila sau o posibila completare a solutiilor medicale moderne.

Pentru o persoana care sufera de boli sau dureri cronice, dar chiar si pentru afectiunile minore, nici un fel de solutie nu ar trebui respinsa fara argumente solide.

Intrebarea nu ar trebui sa fie "tratamente naturiste sau medicina conventionala?" ci "cum putem combina medicina alternativa si medicina moderna pentru a obtine cele mai bune rezultate?".

Medicamente vs Produse naturiste

Din punctul de vedere al medicamentelor disponibile in farmacii, fata in fata cu produsele naturiste disponibile in plafare si magazinele bio, balanta ar trebui sa incline catre tratamentele naturiste. Studiile au demonstrat ca acestea au mult mai putine efecte secundare, o probabilitate mult mai scazuta de a provoca dependenta si pot fi utilizate pe termen mult mai lung decat medicamentele conventionale.

Produsele pe baza de plante si-au demonstrat valoarea de-a lungul timpul. In combinatie cu metodele moderne de fabricatie si extragere a substantelor benefice din diverse plante si fructe, multe tratamente cu produse naturiste sunt din ce in ce mai eficiente.

Pe cat posibil, se recomanda introducerea unor suplimente nutritive 100% naturale in regimul zilnic pentru a preveni bolile si pentru a intari organismul. Pe viitor, medicii care au imbratisat deja efectele benefice ale metodelor de terapii naturiste in combinatie cu medicina moderna, spera ca studiile la scara larga vor continua pentru a demonstra eficienta combinarii tuturor metodelor de tratament disponibile in vederea cresterii abilitatii de a crea planuri de tratament cat mai eficiente pentru fiecare pacient in parte.

Tratamentele naturiste nu trebuie sa excluda medicina moderna

Pentru ca in momentul de fata medicina alternativa abia incepe sa fie acceptata ca si metoda de tratament recunoscuta de un numar de medici, nu se recomanda ca aceste tratamente naturiste sa inlocuiasca in totalitate metodele conventionale, mai ales in cazul bolilor grave. Este de preferat a se incerca in paralel diverse tipuri de tratamente si sa se caute un medic specialist cu o viziune cat mai deschisa asupra metodelor alternative care pot alcatui planuri de tratament hibride.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.