Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

TOP “TRAI, NENEACA!” – Aici ar trebui sa emigram…

Daca te-ai saturat vreodata de tarisoara ta si te-ai gandit incotro ar fi mai bine sa-ti iei campii, acum ai gasit in sfarsit raspunsul. Si nu se refera doar la un loc unde se castiga foarte bine, ci e vorba de cele mai linistite si placute tari din lume, intr-un top alcatuit printr-o multime de indici de catre o prestigioasa institutie, IEP (The Institute for Economics and Peace). Iar destinatia se pare ca e nordul Europei.

Astfel, clasificarea celor mai pasnice state de pe planeta s-a realizat calculand peste 23 de indicatori, atat cantitativi cat si calitativi, scorul obtinut de fiecare natiune sau regiune in parte dand topul final pe anul in curs, 2012. Acesti indici s-au referit la o serie de aspecte precum respectarea drepturilor omului, gradul scazut de conflicte din interiorul tarii, nivelul de trai, eficienta si responsabilitatea guvernelor respective, niveluri ridicate de educatie si integrare regionala, libertatea presei sau gradul scazut al coruptiei. Linistea, organizarea si atitudinea pacifista existenta in interiorul acestor tari precum si starea de multumire din randul locuitorilor fac ca acestea sa fie printre cele mai ravnite state din lume.

Deloc o surpriza, primele doua locuri in top sunt ocupate de doua tari nordice, Islanda si Danemarca, in urcare fata de anul trecut. Pe urmatoarele locuri se afla Noua Zeelanda, Canada si Japonia. De mentionat ca Elvetia este doar a 10-a, urmata de Belgia si Quatar, Germania aflandu-se pe pozitia a 15-a, la fel ca si in 2011. Interesant este ca si alte tari nordice sunt situate extrem de bine in acest clasament, daca vorbim de Irlanda (locul 7), Finlanda (locul 9) sau Suedia (loc 14).
Romania se afla pe pozitia 32, in crestere cu zece locuri fata de anul trecut, dar cel mai probabil nu au fost luate in calcul turbulentele politice si sociale aparute in ultima perioada in tara noastra.

De asemenea, indicatorii au stabilit ca lumea, per ansamblu, e mai pasnica anul acesta decat in 2011, in ciuda conflictului sirian. SUA se claseaza tocmai pe pozitia 88 in top, dupa state ca Serbia, Grecia sau Cuba.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.