Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Sfaturi pentru pregatirea unui audit financiar

Pentru afacerile aflate la inceput de drum, auditul financiar este una dintre cele mai mari provocari. In acelasi timp, acesta aduce o noua perspectiva asupra pozitiei in care se afla compania si asupra modului in care aceasta se poate organiza din punct de vedere financiar pentru o dezvoltare rapida si sanatoasa. In materie de audit si contabilitate, cele mai bune sfaturi sunt acelea care urmaresc o logica elementara a unei bune organizari, comunicari si a mentinerii la zi a tuturor documentelor necesare prin respectarea calandarului fiscal. Respectarea regulilor de baza, incheierea bilanturilor lunare si colaborarea cu specialisti de top in domeniile de audit si contabilitate sunt de maxima importanta, in mod special intr-o companie nou infiintata.

Pe plan de contabilitate, pentru pregatirea unui audit financiar se pot urma o serie de sfaturi simple de catre patroni si contabili sau de catre firma de contabilitate cu care acestea lucreaza:

1. O buna organizare si un plan pe termen lung sunt cheia succesului - aspiratiile si planurile pe termen lung ale afacerii, indiferent daca aceasta se afla la inceput de drum, trebuie sa fie foarte clar evidentiate si comunicate intregii echipe, inclusiv contabilului sau firmei de contabilitate cu care se lucreaza in vederea realizarii finantelor in concordanta.

2. Activele fixe trebuie inregistrate cu atentie - urmarirea acestora poate fi dificila pentru multe companii fara ajutorul unui software special creat in acest scop. Aplicatii de genul unor foi de calcul Excel sunt in mod special utile pentru calcularea taxelor si serviciilor implicate in procesul de achizitionare al activelor fixe.

3. Mentinerea unei documentatii in format digital - documentele fizice pot pune probleme in momentul in care este nevoie de un anumit document intr-un timp cat mai scurt. Stocarea digitala a unor documente precum transferurile bancare ce nu sunt disponibile online decat pentru o perioada scurta de timp este intotdeauna o idee inteleapta.

4. Orele concediilor platite trebuie sa fie urmarite in evidente - chiar daca orice tip de concediu platit este inregistrat de departamentul de resurse umane in functie de perioada (ore, zile), ele trebuie sa apara in bilantul financiar in functie de sumele cheltuite.

5. Valoarea unui contract de leasing trebuie dispersata in mod egal pe perioada de timp pe care acesta este valabil - astfel, in cazul in care compania beneficiaza de cateva luni de amanare a platii, din punct de vedere al contabilitatii suma trebuie recalculata pentru a respecta acest principiu.

In ceea ce priveste auditul intern, patronii trebuie sa puna accent pe organizare. Pe plan intern, cele mai valoroase sfaturi tin de modul in care se comunica atat cu echipa de audit, cat si cu personalul companiei supus auditului.

Inainte de auditul in sine se recomanda desfasurarea unei sedinte deschise cu personalul ce urmeaza sa fie supus auditului in care sa se discute obiectivul auditului si o sedinta separata cu auditorii in care se discuta modul de actiune, planul de audit si domeniul in care acesta se aplica. In audit si contabilitate se incurajeaza transparenta, onestitatea, flexibilitatea, raspunsurile cat mai clare si directe din partea personalului vizat. Personalul companiei trebuie implicat in permanenta in activitatile de audit pentru a crea un sentiment de unitate in scopul atingerii obiectivelor principale ale companiei.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Interviu cu Billie Joe

In editia din aceasta saptamana a revistei Kerrang! fanii rock-ului vor putea citi in exclusivitate un interviu cu solistul trupei Green Day, unul dintre cele mai mari si importante staruri rock.

Iata o parte din interviu:

CARE ESTE...

OST MOUNTAIN FEST - Busteni

Prima editie a Festivalului International de Muzica Rock – OST MOUNTAIN FEST va avea loc in perioada 6-8 august 2010 la Poiana Mare din Busteni.

La festival vor fi prezente in jur de 15 formatii din Germania, Spania, Croatia, Portugalia, B...

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc, alimente care te mentine tanar si in forma, alimente ce au un rol de a preveni imbatranirea cat si mentinerea tonusului sanatatii.

IAURTUL
Bogat in vitamina B, saruri de calci...

Retete sau diete de slabit

Retete sau diete de slabit, Vreti sa slabiti? si ideea unui timp indelungat de lipsuri te descurajaza. Eu am gasit reteta care m-a ajutat si vreau sa spun si aici. Asa incepe orice poveste frumoasa de genul asta. Ei bine, din pacate nu-i mereu asa...

Hayley Williams, topless pe Twiter

Contul de Twitter a lui Hayley Williams a fost spart iar faptasul a uploadat o poza topless cu solista grupului Paramore.
Desi avocatii acesteia au petrecut intreaga noapte incercand sa stearga poza si sa afle cine este faptasul, tot ce au p...

Viata e un rol - interpretat de Jean Constantin

Ultima melodie interpretata de marele actor Jean Constantin este melodia "Teatrul este Gol, viata e un rol Fir ar mama ei de viata" in emisiunea Happy Hour de la Pro TV. o melodie ce a pus un pic pe ganduri toti invitatii la emisiune, Sebas...

Romania – locul 3 la Eurovision

Felicitari Romaniei, sau mai degraba Paulei Seling si lui Vio, care au reusit sa se claseze pe ultimul loc de pe podium cu melodia Play with fire.
Castigatoare a fost Germania, cu melodia Satellite, cantata de Lena.Aceasta a castigat cu un p...