Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Programele de management si recuperare a parolelor

Aproape orice tip de retea de comunicare, socializare, orice forum si orice tip de messanger, toate acestea au un lucru in comun: necesitatea folosirii unui nume de utilizator si a unei parole pentru a fi logati in sistem. Aceasta este o masura de siguranta, menita sa previna postari de tip spam, folosirea conturilor de catre alte persoane decat titularul. Tot mai multe programe calculator necesita acest tip de validare a conturilor, incluzand, spre exemplu MMO-urile, jocuri masive ce se desfasoara in totalitate online, iar pierderea sau uitarea unei parole devine o problema din ce in ce mai serioasa pentru utilizatori.

O persoana ce utilizeaza internetul cu moderatie va trebui, conform studiilor, sa tina minte cel putin 5-6 parole si conturi diferite la un moment dat. In acest conditii si mai ales sub semnul vesnicelor avertizari ca parola trebuie sa fie cat mai complexa, este normal ca neplacuta experienta de a uita o parola se poate intampla oricui. Ce se poate face in aceasta situatie?

Preventia este intotdeauna cea mai simpla solutie:

Parolele trebuiesc memorate dar si notate pe hartie: daca parola este folosita zilnic, ca cele pentru anumiti utilizatori ai unui computer la pornire, aceasta va fi memorata in mod natural, daca este o parola folosita rar sau o parola ce se foloseste in programe sau retele de socializare si este retinuta automat de acestea, este mai bine ca utilizatorul sa isi noteze in cel putin doua locuri sigure parola necesara.

Neschimbarea parolei de la o aplicatie la alta: acesta nu este intocmai cel mai bun sfat, din motive de securitate – daca cineva sparge parola, acesta va incerca cu siguranta sa o foloseasca pentru toate conturile utilizatorului – insa este de asemenea o metoda foarte sigura de a nu uita propria parola.

Aceste doua sfaturi nu sunt insa infailibile, chiar si hartiile pe care este scrisa parola se pot pierde, iar folosirea aceleiasi parole poate fi un hazard al securitatii contului si chiar al securitatii computerului. Cu aceste probleme in minte au fost create diverse programe ce vin in ajutorul celor pentru care parola, ca masura de securitate, a ajuns sa le dea dureri de cap.

Soft-urile de management parole: aceste programe se pot folosi pentru a stoca si salva in memorie toate parolele utilizatorului. Acestea limiteaza rutele pe care hackerii pot ataca pentru a sparge parolele respective, ajuta cu organizarea si garanteaza faptul ca nici o parola nu va mai fi vreodata uitata. Aceste tipuri de software-uri pot fi gasite in mai multe forme, de la aplicatiile standalone, la cele incluse in sisteme de operare si alte software-uri precum browser-urile.

Soft-urile pentru recuperare parole: odata parola pierduta, apelarea la software-urile pentru managementul parolelor nu va mai ajuta cu nimic. Aici intra in scena numeroasele programele concepute special pentru recuperarea parolelor. Acestea sunt soft-uri mici, specializate, cum ar fi Advanced RAR Password Recovery, ce se gasesc de obicei gratuit pe site-uri precum www.windowsgeek.info, pline de download-uri folositoare de la imagini desktop pana la diverse programe pentru calculator si utilitare de toate genurile. Din pacate pentru programe precum Microsoft Word, uitarea unei parole are consecinte ceva mai grave, neexistand intrebari de siguranta pentru recuperarea acesteia, iar singurele programe eficiente in acest gen de situatie fiind cele ce trebuiesc cumparate.

Cand vine vorba de parole importante, calea cea mai sigura este acea de mijloc, combinarea metodelor clasice, precum notarea parolelor cu utilizarea programelor de management al parolelor oferite de tot mai multe browsere.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.