Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Pliantele si fluturasii – concepere, tiparire si distribuire

Promovarea produselor sau a serviciilor, dar si a diverselor evenimente se poate face intr-un mod foarte ieftin prin intermediul flyerelor sau al pliantelor. Pe langa acestea, in cazul diverselor evenimente se mai folosesc si afisele sau posterele.

Lipsa promovarii duce in ziua de azi la faliment sigur, datorita numarului foarte mare de detinatori ale acelorasi produse sau servicii, unele mai bune decat altele din punct de vedere calitativ. Publicitatea este cea care face cunoscut produsul sau serviciul catre publicul tinta si cea care poate asigura viitorul firmei respective.

Reclama prin tiparirea de fluturasi sau pliante cu ajutorul firmelor care se ocupa de productie publicitara este considerata, pe buna dreptate, cea mai ieftina metoda de publicitate, deoarece costurile de tiparire sunt foarte mici, iar distribuirea acestora se face foarte usor in locuri aglomerate in zonele unde se afla publicul tinta, cu costuri infime.

Simpla tiparire a unor flyere nu este insa indeajuns, designul grafic al acestora trebuie sa transmita conceptul de baza al produsului, serviciului sau evenimentului, nu doar prin text, cat si in mod vizual. Conceperea acestora trebuie gandita de catre cel care doreste sa vanda in asa fel incat sa atraga imediat atentia potentialilor clienti. Atentia la detalii face adesea diferenta intre o campanie de succes si una ce trece neobservata.

In realizarea pliantelor este foarte important sa se aleaga foarte bine culorile, deoarece acestea transmit anumite stari in mod subconstient. Spre exemplu rosul incita, albastrul este culoarea profesionalismului, iar verdele inspira siguranta. Toate culorile alese trebuie sa se armonizeze astfel incat sa nu distraga atentia de la alte detalii, precum textul. Acesta trebuie sa fie usor de citit si sa exprime ceea ce este mai esential din mesajul care se doreste a fi transmis. Mesajul trebuie creat special pentru publicul tinta, in functie de dorintele acestuia. Designerii grafici sunt intotdeauna atenti la astfel de detalii atunci cand concep materiale publicitare pentru anumite evenimente sau produse.

Un sondaj de opinie facut pe cativa potentiali cumparatori inainte de a concepe pliante sau fluturasi, poate determina in mod decisiv continutul acestora. Este adevarat ca aceste studii implica o suma de bani si timp pierdut, dar poate fi hotarator in dezvoltarea afacerii. Marile companii fac astfel de studii in mod frecvent si tocmai de aceea au succes.

Dupa ce s-a hotarat designul si continutul materialelor publicitare, incepe treaba firmelor ce se ocupa de productie publicitara, de genul celei pe care o puteti gasi pe http://umix.ro. Marea majoritate a acestor firme au angajati care colaboreaza cu clientii si care vin in ajutorul acestora cu idei de grafica si de text.

Dupa tiparirea materialelor urmeaza ca impartirea pliantelor sau a fluturasilor sa se faca in locurile in care publicul tinta se alfa intr-un numar foarte mare. Determinarea publicului tinta trebuie facuta inca dinaintea conceperii primei schite a pliantului sau flyerului astfel ca, pana cand acestea ajung in punctul de distributie, zonele fierbinti ar trebui sa fie usor de determinat. Fidelizarea clientilor este un alt aspect de care trebuie sa se tina cont, deci este contraindicat sa se vanda un produs sau un serviciu care nu corespunde descrierilor din materialele publicitare.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.