Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1

Spa-Francorchamps

Iată că după o lună de pauză, Formula 1 revine cu Marele Premiu al Belgiei pe circuitul de la Spa-Francorchamps.
Chiar şi după mica vacanţă Red Bull Racing rămâne invincibilă în calificări, Sebastian Vettel va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei, urmat de Lewis Hamilton şi Mark Webber.

Circuitul udat de ploaie a făcut ca etapa de calificări să fie una dintre cele mai palpitante din actualul sezon.
În Q1 am asistat la accidentul spectaculos a lui Michael Schumacher va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start după ce nu a efectuat niciun tur cronometrat în urma unui accident suferit pe turul de încălzire. Schumacher a pierdut o roată, ceea ce a determinat monopostul Mercedes GP să lovească barierele de protecţie şi l-a proiectat de-a lungul pistei până în pietrişul din următorul viraj. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. S-a întâmplat ceva neaşteptat", a fost singura reacţie a septuplului campion mondial, care aniversează în acest weekend 20 de ani de la debutul în Formula 1 la volanul unui Jordan. Păcat!

Surpriza Q2 a fost necalificarea lui Jenson Button în Q1 datorata, se pare, unei greşeli de tactică a aechipei.
Ceea ce nu mai este o surpriză este nesimţirea lui Lewis Hamilton. Acesta a fost protagonistul unei controverse majore în ultimele secunde din Q2. Aflat într-un ultim tur decisiv pentru accesul în Q3, britanicul a ajuns din urmă un pluton format din trei piloţi mai lenţi şi l-a atacat pe Pastor Maldonado pe interiorul ultimului viraj pentru a trece mai repede linia de sosire. El a obţinut calificarea în Q3, însă pilotul echipei Williams a vrut să se răzbune şi să arate cine este "şeful" şi l-a depăşit în următorul tur în virajul La Source, când sesiunea era deja încheiată. Cei doi s-au acroşat şi este foarte posibil ca incidentul să fie analizat de comisarii de cursă, existând premise pentru o eventuală penalizari şi pierderea locului 2 de către Hamilton. Şi după părerea noastră chiar ar trebui descalificat pentru cel puţin trei curse, deoarece nu este prima dată când Hamilton se pretează la astfel de gesturi total nesportive. Mai mare ruşinea!

Update: Cursa de pe Spa-Francorchamps a revenit duo-ului Red Bull Racing. Sebastian Vettel, printr-un puseu de orgoliu, ne-a arătat de se află pe locul 1 al clasamentului, iar Lewis Hamilton ne-a arătat de ce este detestat de majoritatea iubitorilor sportului cu motor.
Este foarte curios de ce este Hamilton ţinut în braţe de FIA şi îi este permis să facă orice măgărie fără a fi nici cel puţin avertizat!
Este pacat pentru sport şi pentru Formula 1 că acest nesimţit mai are loc pe grilele de start.
La polul opus, opus faţă de Hamilton bineînţeles, la aniversarea a 20 de ani de la debutul în Formula 1, septuplul campion mondial Michael Schumacher a plecat doar de pe locul 24, şi a termonat spectaculos pe locul 5. Superb Schumi!

Termen: Lifestyle

Sursa articol:

Băsescu: Trăim după cum muncim!

Traian Băsescu, între două che...

Este Romania o ţară normală?

...

Guvernul are bani. A, nu pentru salarii, pentru Udrea!

 

S-a găsit soluţ...

Chinezii nu se dezmint deloc când vine vorba de a copia ceva, de la un banal telefon până la un magazin întreg.
Oraşul chinezesc Kunming este un rai al fake-urilor în materie de centre comerciale....

Dar ca un ziar de marcă cânva să ajungă un preş sub talpa băsismului trebuie să fie populat cu ziarişti corespunzători. Adică nişte slugoi de ultima speţă, pentru care verticalitatea,...