Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Locuinte mai ieftine cu 6% in 2011 fata de 2010

Din punct de vedere imobiliar, anul 2011 a fost mai bun ca anul precedent. Piata imobiliara a inceput sa se dezghete si din ce in ce mai multi romani si-au pus locuintele in vanzare sau la inchiriat. In portofoliile agentiilor imobiliare, dar si pe site-urile de profil au aparut anul trecut peste 25.000 de anunturi imobiliare, si asta numai în capitala. Astfel, interesul pentru vanzarea unui imobil a crescut, fiind cu peste 6% mai multe anunturi ca in anul 2010.

In topul vanzarilor, se situeaza detasat anunturile de vanzari apartamente Bucuresti cu doua camere, din acest domeniu fiind nu mai putin de 10.000 de anunturi atât la particulari, cat si la agentiile imobiliare. Urmeaza apoi anunturile pentru apartamentele de trei camere fiind postate peste 7500 de anunturi. Tot in categoria imobilelor de locuit se incadreaza si anunturile pentru vanzarea de garsoniere Bucuresti, fiind publicate peste 5100 de anunturi imobiliare la aceasta categorie.

Fata de anul 2010, a crescut numarul de anunturi, in schimb a scazut pretul solicitat de proprietari. De exemplu, o garsoniera valorificata in 2010 la 38300 de euro, proprietarul o scotea la vanzare in 2011 la 36.000 de euro, pretul fiind cu 6% mai mic.

Exceptia in acest caz au facut-o apartamentele cu patru camere considerate apartamente de lux. In cazul acestora, preturile au crescut cu aproximativ 7% ajungand, in medie, la 97. 300 de euro.

In schimb, piata chiriilor a cunoscut un usor declin. Numarul anunturilor de inchiriere au scazut in 2011 cu 10 procente fata de anul 2010, fiind postate pe site-urile de anunturi in jur de 26.000 de anunturi. Valoarea chiriilor a ramas insa nemodificata fata de anul precedent, in 2011 un chirias in Bucuresti platind la o garsoniera intre 200 si 225 de euro. Chiria la apartamentele de doua camere s-a mentinut in jurul valorii de 325 de euro, iar la trei camere, chiriasii au platit, in medie in jur de 450 de euro.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.