Lintea - un aliment sanatos
In comert se gasesc mai multe tipuri de linte, galbena, rosie-portocalie, verde, maro, neagra. Linte se vinde decorticata, sau nedecorticata, si deine un continut mare de proteine, in jur de 25% (dintre aminoacizii esentiali este deficitara in metionina si cisteina), fibre solubile si insolubile.
Lintea mai contine acid folic, fier, vitamina B1, potasiu, cupru, mangan, molibden. Datorita continutului mare in proteine lintea poate inlocui carnea, iar datorita continutului mare de fibre previne constipatia, ajuta la scaderea colesterolului, stabilizeaza nivelul glucozei din sange. Datorita continutul ridicat de fibre, acid folic si magneziu lintea poate scadea riscul bolilor cardiovasculare, si poate inlocui cu succes carnea.
Pentru preparare nu este nevoie sa fie inmuiata peste noapte. Inainte sa o puneti la fiert, lintea se curata de impuritati si boabe stricate si se spala, se pune la fiert trei masuri de apa pentru fiecare masura de linte. Lintea fierbe destul de repede, cea verde fierbe in aproximativ 30 minute, iar cea rosie in 20 de minute.
Daca doriti sa folositi lintea pentru salata, timpul de fierbere va fi mai mic cu 5-10 minute decat in cazul in care faceti supa, sau alt gen de mancare.
continuare:
Articole asemanatoare
Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.
O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.
Antena1 Economic
Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.
- autentifică-te pentru a adăuga comentarii
Comentarii
foarte util
multa lume nu are habar de utilitatile lintei ... me included. foarte util.
Ne bucuram ca va fost de
Ne bucuram ca va fost de ajutor