Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Indicatori Cheie de Performanta (KPIs) la nivel individual

Managementul si masurarea performantei la nivel individual are, probabil,cea mai lunga evolutie in istorie comparativ cu managementul si masurarea performantei la nivel strategic si operational. Acest lucru se explica prin faptul ca in trecut organizatiile nu erau clar definite, punctul central al managementului performantei concentrandu-se asupra persoanelor care isi indeplinesc sarcinile ca parte a unui grup.

Utilizarea indicatorilor de performanta la nivel individual necesita o corelare cu obiectivele strategice si operationale, luand in considerare diferentele esentiale care intervin datorita influentei factorilor si aspectelor de natura umana. Mai presus de controlul productivitatii angajatilor si oferirea pachetelor de bonusare, managementul si evaluarea performantei la nivel individual necesita crearea unui sens de realizare si contributie proprie in contextul organizational.

Pentru a utiliza Indicatori Cheie de Performanta (KPIs) la nivel individual, sunt necesare:

Resurse: documentatie privind performanta dorita la nivel strategic si operational (planul strategic si de departament, obiective si KPIs), fisa postului, precum si rezultatele evaluarilor precedente (daca exista);

Proces: stabilirea indicatorilor de performanta cu participarea activa a angajatului, a managerului acestuia, a colegilor sau / si a clientilor cu care interactioneaza;

Instrumente: cel mai facil si rapid instrument de utilizat poate fi Scorecard-ul de performanta la nivel individual, care sa cuprinda indicatorii cei mai importanti si uzuali in realizarea sarcinilor de munca. Acest document trebuie sa fie clar si concis si sa cuprinda informatii cu privire la definitia, modul de calcul, tinta, frecventa de monitorizare si custodele fiecarui indicator;

Rezultate: Scorecard de performanta – reprezinta un catalog al indicatorilor cheie de performanta pentru fiecare angajat, aliniat la strategia organizationala. Acest catalog poate fi completat cu aspecte referitoare la competentele si comportamentele necesare pentru realizarea sarcinilor din fisa postului.

Pentru mai multe exemple de Indicatori Cheie de Performanta in acest domeniu, accesati sectiunea Consultanta de afaceri disponibila in cadrul IndicatoridePerformanta.ro.

http://www.indicatorideperformanta.ro/blog/2011/01/19/indicatori-cheie-de-performanta-la-nivel-individual/

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.