Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Hai-hui pe Jepii Mici spre Crucea Caraiman !
Un nou weekend o noua provocare. Dupa ce ne-am aventurat cu o ascensiune partial reusita pe Vf.
Moldoveanu
, pentru acest weekend am ales un traseu ceva mai usor (atat pentru masina cat si
pentru picioare): Piatra Arsa - Valea Caraiman - Jepii Mici - Crucea Caraiman (eroilor) - Babele - Piatra Arsa.O excursie ideala pentru o zi!

Crucea Caraiman si Vf. Costila

Plecarea din Bucuresti a fost in jurul orei 07:00 AM si am ajuns la Piatra Arsa (altitudine 1950 de metri) pe la 10:00.Traseul clasic continua de aici spre Moroieni -Sanatoriu- Piatra Arsa (exista un semn de "interzis" tuturor autovehiculelor la Cabana Cuibul Dorului pe care noi l-am respectat,dar la intoarcere am observat surprins ca eram singurii care au facut asta).

Drumul spre Sinaia (Cabana Cuibul Dorului - 1120m)

Drumul de la intersectia Bolboci - Piatra Arsa - Sinaia este drum forestier de nota 8-9 (eu am mers pe aici cu 50-60 km/h) si se poate face cu ORICE masina (am vazut la cabana matiz, opel corsa, audi a3, ford focus, ford mondeo, cielo, logan, golf 6 si la Babele unde este INTERZIS oricarui vehicul motorizat am vazut un maret Duster ;) )

Vf. Costila

Platoul Bucegi

Platoul Bucegi

Cu tema facuta de acasa de la Piatra Arsa am urmat traseul banda galbena care teoretic dureaza o ora jumate.

Banda galbena :)

Drum cu prioritate !

Platoul Bucegi

Traseul banda galbena (care trece pe la Babele si merge spre Caraiman) la un punct se intersecteaza cu traseul cruce albastra ce duce la Cabana Caraiman (Valea Caraiman).

Platoul Bucegi

Cabana Caraiman - 2025m

Valea Caraiman

Imprejurimi :)

De la Cabana Caraiman se intra pe Jepii Mici urmarind marcajul bulina albastra :), traseu care mie mi s-a parut destul de periculos dar in acelasi timp superb...

Traseu - Jepii Mici

Cabana Caraiman vazuta de pe Jepii Mici

Am fost rasplatiti pe masura pentru faptul ca am ales acest traseu: multe capre negre(pe care recunosc ca le-am vazut doar pe la gradinile zoologice) si flori de colt (de data asta nu in mana unui turist culegator de amintiri, ci chiar acolo, pe o pajiste plina )

Jepii Mici - Capre Negre

Jepii Mici - Valea Caraiman

Brana Caraimanului

Floare de colt

Traseu - Jepii Mici

Jepii Mici

Jepii Mici

La Crucea Caraiman era plin de turisti care au venit de la Babele pe traseul banda galbena cred, si cand zic plin ... ma gandesc la o forfota de oameni de tot felul,mai mult sau mai putin echipati de munte,dar cu tehnologia din dotare la vedere, sa nu care cumva sa lipseasca poza cu muntele din profilul de facebook.

Crucea Caraiman (Eroilor) - 2291m

Vedere Busteni de la Crucea Caraiman

La intoarcere am mers pe banda galbena pana la Piatra Arsa, adica traseul cel mai turistic care trece pe la Babele ... un traseu plictisitor si aglomerat (cateva cuvinte cheie pentru o scurta descriere a oamenilor de pe acest traseu: sandale, pantofi, lac, telefon, lant, oja, ruj, luciu de buze, facebook, precum si apelative pline de ecou "fa"... si as putea continua dar nu are niciun sens)

Vedere Vf. Costila

Sfinx - 2216m

Sfinx - 2216m

Una peste alta traseul pe care vi-l propun si zic eu ca merita este Piatra Arsa - Cabana Caraiman - Jepii Mici - Cruce (la intoarcere in functie de timpul disponibil aveti de ales intre cele 2 trasee).

Bucurati-va de munte!

Termen: Weekend

Sursa articol:

A venit vremea sa ne testam si noi capacitatile fizice de umblareti la pas si mai putin la roata, drept pentru care ne-am avantat nu oriunde, ci tocmai in cel mai cocotat varf din muntii nostrii, Varful Moldoveanu (2544 m).
Discutiile despre...

Alt weekend, alta nevoie de a parasi capitala si de data asta undeva mai aproape, pe litoralul bulgaresc. Nu de alta, dar nu ne doream sa ne lafaim pe nisipul romanesc unde metru patrat de plaja e prea scump pentru ceea ce are de oferit. O surpriz......