Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Diferente intre conturile de web hosting

Serviciile de gazduire web permit anumitor persoane sau firme sa isi publice site-urile personale sau de afaceri pe serverul companiei de hosting. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, aparitia computerelor din ce in ce mai puternice, viteza ametitoare cu care internetul pare sa isi dubleze vestele domenii virtuale de la an la an si aceste firme ce ofera servicii de hosting au inceput sa isi diversifice tipurile de oferte si pachetele de preturi, competitia fiind din ce in ce mai acerba.

Daca in urma cu cativa ani chiar si companiile serioase mai apelau la servicii de hosting gratuit, astazi, acestea au ramas pentru amatori, celor ce inca testeaza apele acestui vast domeniu sau abia se aventureaza in fascinanta lume a internetului. Pentru toti ceilalti insa, firmele de web hosting ofera mai multe variante de conturi, ce pot satisface orice nevoie in acest domeniu. Pentru a alege varianta potrivita, este important pentru client sa fie familiarizat cu diversele tipuri de conturi pentru care pot opta.

Shared hosting: aceasta optiune este extrem de eficienta in ceea ce priveste bugetul pentru detinatorii de website-uri. Ideea de baza este ca mai multe website-uri (mai multe conturi) impart acelasi server si resursele acestuia. Fiecare cont are acces la o parte limitata din resursele serverului ( precum bandwith, spatiu de stocare, memorie, etc), astfel ca, desi acesta este cel mai ieftin tip de cont oferit de servicile de web hosting, este recomandat doar detinatorilor de website-uri personale sau website-uri ale unor firme mici cu calitate pur informativa. Pentru website-urile mari cu foarte mult trafic, acest plan nu va functiona deoarece cerintele mari pot incetini navigarea tuturor conturilor de pe server si in final duce la suspendarea contului responsabil.

VPS (Virtual Private Server): aceasta este o solutie de hosting ce ofera mult mai multa flexibilitate. In primul rand resursele disponibile sunt mai mari din toate punctele de vedere, prin comparatie cu shared hosting, cel mai important fiind faptul ca detinatorul contului are aces complet la serverul sau. Asta inseamna ca se pot instala sau dezinstala orice aplicatii doreste acesta, domeniul comportandu-se ca hardrive-ul unui computer personal, in care utilizatorul poate acesa orice fisier doreste. Asta inseamana ca site-ul poate fi monitorizat 24/7, insa pentru cei fara experienta ar fi de preferat sa opteze pentru varianta mai costisitoare a serverelor ce includ si servicii de intretinere.

Server dedicat: aceasta este optiunea cea mai scumpa, insa potrivita pentru site-urile unor afaceri sau proiecte mari ce vor avea foarte mult trafic si, prin urmare, vor necesita mult mai multe resurse. Optiunea unui server dedicat este pentru acei clienti ce doresc un site ce se incarca impecabil si este perfect optimizat pentru un numar cat mai mare de utilizatori.

Site-uri precum www.smart-hosting.ro ofera toate aceste optiuni, insa pentru a sti ce sa aleaga, clientii trebuie mai intai sa isi analizeze cat se poate mai obiectiv necesitatile si prioritatile. Odata ce acestea sunt decise, alegerea unui plan ar trebui sa fie extrem de usoara, luand in considerare optiunile oferite pe piata.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.