Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Diferenta dintre credite rapide nebancare si creditele bancare

Desi se considera ca recesiunea a luat sfarsit, bancile continua sa fie reticente in acordarea de credite, iar conditiile pentru accesarea de finantari bancare sunt in continuare aspre. Alternativa, companiile nebancare care ofera credite rapide este inca relativ noua pe piata si prea putin cunoscuta, din acest motiv este foarte importanta informarea corecta si demolarea preconceptiilor care fac multe persoane sa evite in accesarea acestor tipuri de credite.

Ce este un imprumut rapid?

Un imprumut rapid este un imprumut oferit de obicei de o institutie nebancara care necesita mult mai putine acte si garantii decat imprumuturile bancare deci poate fi analizat intr-un timp mult mai scurt. Motivul pentru care companiile care ofera astfel de credite isi permit sa isi asume aceste riscuri are de-a face cu dobanda care este adesea ceva mai mare decat cea practicata de banci pentru a putea acoperi riscurile. In acelasi timp, diferenta de dobanda este un dezavantaj usor contrabalansat de numeroasele alte avantaje ale acestor tipuri de credite rapide.

Imprumuturile bancare

In mod evident cea mai populara optiune de creditare, creditele bancare sunt varianta pentru care opteaza majoritatea persoanelor care au nevoie de finantare. Problema cu creditele bancare este aceea ca sistemul de penalizare a rau platnicilor nu functioneaza intotdeauna corect, iar de multe ori ajung pe listele negre persoane care au intarziat de doua ori la factura de telefon. In acelasi timp, chiar si pentru persoanele care nu sunt pe lista de rau platnici, creditele bancare pot fi refuzate pentru un numar de motive, multe dintre care nu sunt intotdeauna sub controlul persoanei care incearca sa acceseze creditul.

Imprumuturile bancare sunt greu de accesat, durata de aprobare trece adesea de cateva saptamani, iar conditiile de selectie sunt dintre cele mai aspre. Nu se poate vorbi deci de credite rapide in sistemul bancar, insa dobanzile sunt mai mici decat cele ale alternativei.

Credite rapide nebancare

Pentru acele situatii neprevazute cand este nevoie de finantare intr-un timp cat mai scurt, un imprumut rapid este o alternativa la care incep sa apeleze, incet incet, tot mai multi romani. Problema cu acest tip de credite este faptul ca ele sunt prost intelese si sufera de pe urma unor preconceptii propagate de prezenta unor companii neprofesionale la inceputurile dezvoltarii acestei piete. Creditele nebancare obtinute din surse de incredere au numeroase avantaje fata de creditele bancare:

1. Aceste credite rapide nu tin cont de statutul de rau platnic, ci doar de situatia financiara actuala

2. Nu este nevoie de acte numeroase si intalniri repetate pentru discutii cu personalul unei banci, multe dintre aceste tipuri de credite se pot accesa prin simpla completare a unui formular online

3. Sunt mult mai flexibile in ceea ce priveste plata ratelor

4. Personalul companiilor care ofera astfel de credite este mult mai dispus sa lucreze indeaproape in functie de circumstantele fiecarui client in parte.

5. Perioada necesara pentru analizarea cererii de acordare a creditelor nebancare este in mod obisnuit extrem de scurta, astfel ca persoanele interesate pot accesa adesea un astfel de credit in 24 pana la 48 de ore iar acest aspect este probabil principalul avantaj al acestui tip de creditare.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.