Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Despre Tatuaje

Te-ai gandit vreodata de ce unii isi fac un tatuaj sau un piercing? Nascute drept semne de recunoastere si de apartenenta la un trib, piercing-urile si tauajele au devnit astazi un trend in lumea unor adolescenti. Din punct de vedere antropologico-sociologic, tatuajele sau piercingurile ne amintesc de ritualurile triburilor primitive. In anumite cazuri, in Occident, tatuajele si piercingurile au aparut in contexte specifice subculturale referitoare la o serie de motivatii si obiective, care amintesc de critici si de opozitia fata de normele sociale dominante, die ele ideologice, politice, economice sau estetice.

Oamenii de stiinta sustin ca tatuajul este un fenomen la limita, avand in el o semnificatie mai profunda, care merge dincolo de o chestiune deextetica - de a fi vazut sau obsrvat- isi asuma un caracter permanent, fiinf mai mult legat de motice cu privire la identitatea si istoria personala de viata. In mia multe cazuri, tatuajele reprezinta o parte din viata, reprezentand o modalitate de a demostra apartenenta unor persoane la un grup, in fapt, o legatura nu numai cu oamenii, dar cu ideologiile valorile si cultura. Acestea sun adesea create de auto-consolidarea legaturii dintre semn si sine, subliniind dorinta de a anexa o imagine in viata unui individ. In Roma santica sau Grecia s-au folosit tatuajele pentru a marca sclavii ca un semn de apartenenta la proprietar sau pentru a marca pe corpul detinutilor tipul de infractiune savarsita.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.