Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare

Afla cum poti sa recuperezi taxa de prima inmatriculare pas cu pas! Sfaturi de la avocati!

Ti se pare normal sa platesti taxe peste taxe si sa nu vezi nimic concret facut cu banii colectati de stat? Platesti impozit pe masina, taxa de prima inmatriculare, rovinieta, accize la benzina si motorina si cu siguranta vor mai veni si altele.

Cea mai controversata dintre acestea este taxa de prima inmatriculare deoarece contravine dreptului comunitar de libera circulatie a marfurilor si este discriminatorie. Statul are puterea sa o ceara dar si tu, la randul tau, ai dreptul sa o contesti si sa incerci sa-ti cauti dreptatea in instanta.

Care sunt pasii legali care trebuie urmati pentru a recupara in instanta suma platita pe taxa de inmatriculare:

1. In primul rand trebuie depusa o petitie la Directia de Finante Publice de care apartii, in care sa fie precizat ca taxa este in contradictie cu dreptul comunitar si discriminatorie, drept pentru care soliciti restituirea ei, plus dobanda actualizata pana la data restituirii. La petitie se anexeaza si chitanta care atesta plata taxei de prima inmatriculare. Fiscul este obligat sa raspunda la petitie in termen de 30 de zile si mai mult ca sigur raspunsul va fi negativ.

2. Dupa ce primesti raspunsul negativ de la Fisc, vei putea face o cerere de chemare in judecata a Fiscului, pe care o depui la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului de care apartii cu domiciliul. In cererea de chemare in judecata se solicita restituirea taxei de prima inmatriculare si suportarea de catre stat a cheltuielilor de judecata.

3. In cazul in care Tribunalul admite cererea, va incepe procesul in urma caruia poti avea castig de cauza. Fiscul va putea face recurs, iar daca Curtea de apel va respinge recursul, practic hotararea va deveni executorie urmand sa-ti fie restituiti banii.

Articole asemanatoare

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.