Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cum poti fi sigur ca telefonul are NFC si de ce iti este utila aceasta tehnologie

NFC este o tehnologie foarte populara si are rolul de a asigura comunicarea wireless intre telefon si alt dispozitiv, atunci cand acestea se afla la o distanta scurta unul de celalalt. Sistemul acesta are mai multe avantaje si este utilizat de cele mai multe ori pentru platile cu ajutorul telefonului. NFC este o tehnologie care a schimbat modul in care telefoanele smart sunt utilizate in activitatile zilnice. TelefonSmart explica avantajele acestei tehnologii si modul in care functioneaza.

Ce este NFC?

Pentru ca tot mai multe persoane se intreaba ce este NFC, cel mai bun raspuns defineste aceasta functie a telefonului drept o tehnologie securizata, care are rolul de a asigura buna comunicarea intre dispozitivul mobil si alte dispozitive cu rol de receptor, asa cum sunt cititoarele de carduri, alte telefoane si terminalele de plata. Aceasta functie se bazeaza pe mai multe standarde internationale care au rolul de a transmite datele contactless pe o distanta scurta. Metoda simpla prin care este realizat contactul intre cele doua dispozitive face ca datele sa se transfere foarte repede. NFC poate stabili o linie de comunicare intre dispozitive, utilizand tehnologii cum ar fi Wi-Fi sau Bluetooth.

Cum poate fi detectata tehnologia NFC pe un dispozitiv?

Cele mai multe dispozitive cu NFC sunt telefoane cu display mare care au o suprafata de contact si transfer considerabila. Cel mai bun mod prin care o persoana poate afla daca dispozitivul sau are NFC este prin accesarea setarilor.

Metoda descrisa in continuare este valabila pentru toate dispozitivele care au Android. In Setari, utilizatorul poate cauta NFC utilizand bara de cautare. In cazul in care este returnat rezultatul NFC, inseamna ca functia se afla pe telefon. In anumite situatii, pe ecran poate aparea textul Near Field Communication, reprezentand numele complet al tehnologiei NFC. Aceasta tehnologie poate sa fie activata manual, in cazul in care urmeaza sa fie utilizata.

Pentru iPhone este mai usor sa fie detectata tehnologia NFC. Pentru dispozitivele mai vechi, aceasta este indisponibila. Pentru telefoanele iPhone 6, 6 Plus sau SE, functia a fost inclusa, insa se utilizeaza limitat, doar pentru platile facute prin Apple Pay. La dispozitivele mai noi functia exista si poate fi folosita pentru transfer si plati.

Utilitatea tehnologiei NFC

Tehnologia NFC este utilizata pentru a plati cu telefonul. Totodata, tehnologia aceasta este foarte utila pentru a conecta doua dispozitive. Boxele externe, castile, consolele, routerele, pot sa fie conectate foarte simplu la telefon atunci cand au functie NFC. De asemenea, exista posibilitatea de a face pairing intre masina si telefon, dar si transfer de fisiere.

Daca telefonul este folosit pentru transfer de fisiere prin tehnologia NFC, viteza de trimitere este una destul de mica, insa aceasta tehnologie poate fi cea mai la indemana in anumite momente. In cazul in care fisierele trimise sunt de dimensiuni mici, utilizatorul nu va trebui sa astepte foarte mult. Viteza este limitata la maxim 424 kbps si timpul de transfer variaza in functie de dimensiunea fisierelor transmise.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.