Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cuba si Iran- tari problema pentru jurnalisti

Cuba si Iranul sunt tarile unde tot mai multi ziaristi se vad obligati sa le paraseasca si sa aleaga exilul! In ultimele 12 luni, dupa cum anunta Comitetul de Protectie a jurnalistilor (CPJ), si care a fost facut cunoscut in New York, Iranul a intreprins un masiv asalt impotriva presei independente in ultimii doi ani si impreuna cu Cuba, care impreuna au determinat oamenii de presa sa-si schimbe tara, intr-un numar total de 70 de persoane, iar Cuba, a eliberat ziaristii din inchisoare in mod conditionat, adica acela de a parasi tara trimitiand cate un ziarist in 18 tari fiecare in parte!

In afara de Cuba, tarile sud americane nu inregistreaza atacuri asupra ziaristilor iar situatia este in general buna, intrucat doar in Mexic s-a inregistrat un caz izolat, conform celor declarate la Comemorarea Zilei Mondiale a Refugiatilor.

Inchisoarea sau amenintarea cu incarcelarea este principalul motiv de abandon de patrie a ziaristilor in cauza, intr-un interval de timp monitorizat de CPJ, incepand cu iunie 2010 pana pe 31 mai anul acesta!
Cel putin 649 de jurnalisti infrunta violenta, inchisorile sau vazandu-se obligati la exil, dupa cum fusese confirmata aceasta stire si citata de ziarul venezolan EL Universal din Caracas, Venezuela, incepand din anul 2001 si pana in prezent.

In cea mai mare parte,(91%) nu au putut sa se reintoarca in tarile lor de origine ! De mentionat si faptul ca 5 dintre tarile cu astfel de probleme sunt Etiopia, Iran, Zimbawe, Irak si Somalia, care impreuna, reundesc aproape jumatate din totalul victimelor inregistrate!

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.