Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cresterea pietei de apartamente in Bucuresti

In momentul de fata, piata ofertelor imobiliare din Bucuresti a inceput sa creasca, dat fiind si faptul ca tot mai multi bucuresteni sunt interesati mai ales sa vanda in aceasta perioada cat mai multe proprietati imobiliare, din cauza faptului ca se pare, criza economica din Romania, dar si din afara tarii, este departe de a apune. Astfel, lichiditatile sunt considerate a fi cele mai importante resurse financiare, depasindu-le de ceva vreme pe cele imobiliare, care in urma cu 4-5 ani reprezentau adevarate mine de aur.

Ce se vinde si de ce se vinde

Potrivit unor studii realizate de catre specialistii in domeniul imobiliarelor din Bucuresti, tot mai multi proprietari de apartamente cu 2 sau chiar cu 3 camere isi pun la vanzare locuintele prin intermediul serviciilor precum: anuntul imobiliar in presa sau anuntul imobiliar online. Practic, fiind o perioada in care se semnaleaza anumite cresteri pe acest segment de piata, este lesne de inteles aceasta dorinta continua a vanzatorilor de a "scapa" cumva de apartamentele pe care le detin, tocmai din cauza faptului ca cresterea vanzarilor sporeste eminamente si cresterea preturilor in diverse zone, cum ar fi, mai ales, cele centrale sau ultracentrale. De asemenea nu trebuie uitate nici apartamentele cu un inalt grad de cerere de cumparare, ele fiind mai cele din zonele foarte populate si foarte bine pozitionate din punct de vedere al transportului in comun sau al altor facilitati demne de luat in considerare. Discutia se refera destul de clar la acele proprietati imobiliare din Bucuresti aflate in cartiere precum: Militari, Drumul Taberei, Dristor, Stefan cel Mare, Piata Victoriei, Tineretului sau Obor. Despre aceste cartiere putem spune ca se observa o crestere a vanzarilor de apartamente, in speta a celor cu 2 camere. Cresterea este datorata si amplasarii cartierelor enuntate, dar si din cauza faptului ca in aceste zone exista blocuri destul de rezistente (in special rezistente la posibile calamitati naturale cum ari fi cutremurele), unele chiar noi, precum si faptul ca se afla in zone de tranzit comercial sau industrial. Vezi aici lista celor mai bune imobiliare din Bucuresti.

Sub ce forme de manifesta cresterea vanzarilor de apartamente

Luna iulie 2012 este caracterizata printr-o revenire a pietei imobiliare la valori relativ medii spre normale, chiar daca la inceputul acestui an calendaristic au fost probleme deosebit de grave in domeniu, inregistrandu-se chiar si cel mai slab start al afacerilor imobiliare din ultimii 5 ani incoace. Practic, din ianuarie pana in iulie se poate observa o majorare cu un procent de circa 50-60% a vanzarilor de apartamente pe segmentul mediu, mai precis la locuintele cu 2 sau 3 camere. Este adevarat faptul ca aceasta crestere poate fi pusa si sub semnul unui oarecare interes din partea cumparatorilor, spre a achizitiona apartamente in aceste momente de criza economica, apartamente ce le vor putea vinde ulterior pe sume mult mai mari decat pretul de achizitie. Tot sub imperiul acestei idei, trebuie remarcat si faptul ca cresterea vanzarilor de apartamente se datoreaza si cresterii lichiditatilor de care dispun clientii.

Desi specialistii in imobiliare din Bucuresti vorbesc despre cresterea vanzarilor de apartamente cu 2, respectiv 3 camere, vom sublinia si aspectul conform caruia preturile acestor apartamente sunt intr-o continua scadere, invers proportional cu dorintele vanzatorilor, care considera ca este momentul de a scoate la vanzare un apartament pe cat mai multi bani posibili. Este o gandire destul de putin pragmatica, poate chiar una de natura a aduce un nou colaps pe piata imobiliara din Bucuresti, insa, cu siguranta ca si vanzatorii vor deschide mai bine ochii si vor vedea ca intrarea pe piata a unor lichiditati importante, ii va face sa mai scada preturile si sa poata vinde mult mai bine.

Noile preturi la apartamentele din Bucuresti in vara lui 2012

Pentru o garsoniera, un posibil client ar trebui sa plateasca in luna iulie a acestui an in jurul sumei de 35.000 - 38.000 EUR. Pentru un apartament cu 2 camere, un viitor locatar ar trebui sa scoata din buzunare aproximativ 55.000 - 60.000 EUR. Pretul pretul pentru care se poate vinde un apartament cu 3 camere in Bucuresti ajunge undeva la valorile cuprinse intre 73.000 - 82.000 EUR. Apartamentele cu 4 camere, relativ putine la numar, se vand si ele, insa cu preturi ce depasesc uneori chiar suma de 100.000 EUR.

In aceste conditii subliniem si faptul ca pretul variaza in functie de cartier, zona, sector, facilitati, precum si in functie de accesul la mijloacele de transport in comun.

Anul 2012 nu va aduce cresteri spectaculoase ale vanzarilor de apartamente in Bucuresti, deoarece vor exista mai multi factori, atat de natura interna, cat si externa, dar si factori politici (alegerile electorale), care vor afecta fara doar si poata tranzactiile de vanzare-cumparare a apartamentelor, indiferent de numarul de camere ale acestora.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.