Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Ce anume face diferenta intre un design bun si unul prost?

Nu se stie exact numarul site-urilor existente la momentul actual,pentru ca toata lumea spune "vreau site", insa acum 3 ani, in 2009, numarul lor depasise pragul de 232,000,000. La un asa nivel, chiar si pentru un motor de cautare de talia lui Google, pozitionarea eficace si corecta a website-urilor in paginile de rezultate era o sarcina destul de grea.
Cum motoarele de cautare ar trebui, in mod natural, sa livreze in primele rezultate cele mai bune pagini corespunzatoare cautarilor efectuate, motoarele de cautare au inceput sa tina tot mai mult seama de gradul de multumire al utilizatorilor in urma folosirii site-urilor.

Ce anume determina ca factorul de User Experience sa fie unul pozitiv? Conform celor de la Google, orice site trebuie in primul rand sa aiba un scop, sa aduca ceva nou si/sau folositor vizitatorilor, sa fie usor de folosit si sa aiba un design bun.

Lasand la o parte sintagma de “Content is King”, factorul care influenteaza cel mai mult evolutia unui site, e cu siguranta design-ul. Astazi, spre deosebire de practicile de acum cativa ani, agentiile de web design serioase depun toate eforturile pentru ca creatiile lor sa aduca lor si clientilor lor rezultate pozitive atat in paginile motoarelor de cautare, cat si in numarul de conversii.

Care sunt factorii care stabilesc ce este un design bun – facut pentru UX (User Experience) – si ce e este un design mai putin bun? Ei bine, urmatorii:

1. Layout-ul paginilor sau mai simpu zis, aspectul grafic al paginilor. Teoretic, fiecare site ar trebui sa aiba un design propriu, lucru care momentan, nu este mereu respectat pentru simplul fapt ca unele chiar au succes si aduc conversii, in timp ce altele, indiferent de cat de bine sunt realizate, pur si simplu nu aduc rezultatele dorite;
2. Calitatea codului - daca motoarele de cautare urasc ceva mai mult si mai mult pe langa spam, atunci ele cu siguranta urasc erorile de cod care genereaza pagini fara continut. Cu cat codul este mai curat/corect, cu atat mai mult "produsul final" va fi mai bine vazut atat de utilizatori, cat si de Google sau ale motoare de cautare;
3. simbolurile unice si butoanele care indica utilizatorilor ce anume trebuie sa faca pe site si care sunt pasii urmatori;

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.