Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cat de riscanta este tranzactionarea CFD-urilor? Merita?

Din ce in ce mai multi oameni se orienteaza spre tranzactii forex si diverse investitii in actiuni care promit o remuneratie serioasa. In cele mai multe cazuri, tranzactionarea actiunilor nu este atat de simpla precum s-ar crede si aduce cu sine o serie de riscuri.

Tocmai de aceea, pentru cei care isi doresc mai mult de la investitiile financiare au aparut CFD-urile.

Un CFD este un contract realizat intre vanzator si cumparator, prin care vanzatorul isi asuma sa plateasca diferenta de valoare intre pretul prezent al unui activ si cel prezent in momentul tranzactiei.

Spre deosebire de investitiile normale, cum ar fi achizitia de actiuni, CFD-urile nu presupun achizitia propriu-zisa a actiunilor, ci doar un fel de pariu cu scopul de specula.

Care sunt principalele avantaje ale unui CFD?

Exista mai multe avantaje pe care o astfel de investitie le ofera:

  • Levierul. Investitorul poate imobiliza doar o parte din suma pe care ari fi platit-o in mod normal pentru achizitia unor actiuni propriu-zise, urmand sa plateasca pierderea sau sa retraga castigul in momentul in care acestea apar.
  • Pozitiile Short. Printr-un CFD, investitorii pot profita de scaderea preturilor, deopotriva cu pot profita de cresterea lor.
  • Nu exista o data scadenta. Pe piata exista si alte oportunitati de acest fel pentru investitori, cum ar fi contractele futures. Spre deosebire de aceste contracte, singura varianta prin care se poate inchide o pozitie este prin tranzactionarea in sens invers.
  • Un CFD include si valoarea dividendelor. Practic, cumparatorii de CFD pot primi cash contravaloarea dividendelor obtinute de compania in care au investit.

Exista riscuri in ceea ce priveste tranzactionarea CFD-urilor?

Da! Cei de la Betrug avertizeaza ca aceste contracte trebuie tranzactionate doar dupa ce intregul mod de functionare al unui CFD a fost inteles. Investitorul trebuie sa stie cu exactitate ce isi doreste de la un CFD si sa isi analizeze cu atentie resursele financiare si evident, contractul pe care il semneaza (vezi aici detalii: https://www.betrug.org/fxpro-betrug-oder-serioes/).

Printre riscuri se numara si:

  • Efectul de levier. Desi este un avantaj pentru ca ofera posibilitatea unui castig mare dintr-o investitie mai mica este si foarte riscant, deoarece poate duce la pierderi substantiale de bani.
  • Posibilitatea de a pierde sume nelimitate de bani. Cei care detin un CFD, indiferent ca este pe long term sau pe short term trebuie sa se astepte sa plateasca fonduri suplimentare intr-un termen foarte scurt, atunci cand piata nu merge asa cum trebuie. In cazul in care nu se platesc sumele suplimentare solicitate, exista riscul de inchidere a pozitiei.

Cele mai cunoscute CFD-uri sunt cele pe indici bursieri si pe actiuni iar aurul si argintul sunt foarte apreciate de investitori, in conditiile in care CFD-urile pe diferenta de pret necesita marje reduse iar faptul ca pot fi investite doar cateva procente din pretul metalului permite protectie impotriva eventualelor recesiuni si posibilitatea de specula pe termen scurt.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.