Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Activul bate criza chiar si in Romania

Am vazut la tv o discutie in care cineva recomanda pentru perioada de criza prin care trecem sa economisim. Asta imi aduce aminte de tata care a economisit ani buni de zile pentru a-si lua o Dacia. A venit Revolutia din 1989 si i-a "sters" toate economiile.
Cum? Simplu, prin inflatie.

Acum sa nu intelegi gresit ca Revolutia papa economiile oamenilor. Nu Revolutia, nici Comunismul, nici Capitalismul, ci pur si simplu lipsa educatiei financiare. E bine sa economisesti, dar gandindu-te in ce poti sa investesti, altfel "economiile" noastre se pot transforma in praf, rapid.
Ai sa ma intrebi in ce sa investesc, sau cu ce sa investesc? Inteleg perfect nedumerirea ta si pe buna dreptate este justificata.

In general investitiile profitabile se fac in active. Mai direct, un activ este o investitie in "ceva" care iti aduce venituri protejate de inflatie. Sau si mai bine, este "ceva" care iti baga (scuzati expresia) bani in buzunar si nu viceversa.

Atat timp cat vom continua sa muncim pentru bani, negandindu-ne sa-i investim in active, vom ramane sclavii lor (ai banilor). Si in momentul in care intervine ceva neprevazut in viata noastra, cum este criza de exemplu, nu vom sti ce si cum
ne-a lovit. Ieri aveam un serviciu bine platit sau o afacere infloritoare si acum totul pare sa se destrame.

Si nu este vina nimanui, ci a noastra ca nu ne-am pus la punct educatia financiara, care nu se invata in scoala, ci "furand" de la cei care raman pe picioare indiferent de "vremurile" prin care trec.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.