Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

5 probleme care apar frecvent la sistemele de supraveghere video

Camerele de supraveghere video sunt din ce in ce mai performante, insa cu toate astea, exista inca o multime de camere analog sau chiar camere IP care dau probleme in ceea ce priveste claritatea imaginii.

De multe ori, problemele sunt date de o eroare de montaj, cum ar fi aparitia valurilor atunci cand se schimba modul de la filmare de la cel de zi la cel de noapte. Alteori, sunt date de lipsa unor functii sau de o uzura aparuta din diverse cauze.

Care sunt cele mai frecvente probleme aparute la sistemele de supraveghere video?

  1. Lipsa semnalului de la camera de supraveghere. Atunci cand camera nu mai transmite imaginile, pot fi mai multe cauze. Conexiunea proasta la internet este cea mai frecventa dintre cauze, insa pot fi si altele, cum ar fi niste conexiuni slabe ale cablurilor care leaga DVR-ul de camera.
  2. Imagini neclare. Exista multi factori care pot duce la imagini neclare. O camera cu rezolutie slaba poate sa aiba probleme in a oferi detalii. De asemenea, tehnologia folosita poate sa impacteze claritatea imaginilor. Spre exemplu, o camera IP asigura filmari mult mai clare decat una analog. Daca esti interesat, vezi aici mai multe informatii despre acest tip de camera. Daca in mod normal camera filmeaza corect, problema poate sa fie una mult mai simpla: obstructionarea lentilei cu praf sau umezeala.
  3. Dungi colorate. Tot conexiunile proaste pot duce si la aparitia dungilor colorate. Totusi, exista si posibilitatea ca acestea sa apara din cauza unor defectiuni ale camerelor. Daca ai verificat conexiunile si problema nu dispare, este cazul sa chemi un specialist care sa te ajute.
  4. Interferente. Sunt multe cazuri care duc la aparitia interferentelor: montarea pe o suprafata metalica in exterior, lungime mult prea mare a cablurilor, un mediu de transmisie neprietenos sau o sursa de energie fluctuanta. La fel ca si in cazul dungilor, este bine sa se apeleze la serviciile unui specialist pentru rezovlarea problemei.
  5. Zgomotul de imagine. Supranumit popular si " purici", zgomotul de imagine este intalnit cel mai adesea la filmarile nocturne si la camerele mai vechi. Daca vrei sa eviti o astfel de problema este bine sa cauti camere de supraveghere cu functii precum AGC ( Automatic Gain Control) care regleaza fluctuatiile de iluminare, DNR ( Digital Noise Reduction ) care curata " puricii " in mod digital si BLC ( Backlight Compensation) care compenseaza luminozitatea din cadru, oferind o imagine expusa corect.
Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.