Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre contabilitatea firmei tale

Orice proprietar de afacere trebuie sa se informeze foarte bine inainte de a demara un business, pentru a se asigura ca activitatea decurge cat se poate de normal si ca scopul societatii va fi atins rapid.

Conform celor de la regnskabspiloten.dk, procesul de informare este unul stufos, mai ales atunci cad vine vorba despre administrarea financiara a firmei. Va fi nevoie de un program de contabilitate pentru proprietari de firme (regnskabsprogram til enkeltmandsvirksomhed her), de cunostinte solide privind modul de facturare, de un contabil si de un expert contabil care sa ofere asistenta la redactarea actelor.

Din fericire, internetul este o bogata sursa de informatii si de instrumente, gasindu-se numeroase programe gratuite de contabilitate care pot face treaba foarte bine si multe site-uri care sa il pregateasca pe orice antreprenor pentru succes.

Totusi, startul trebuie sa fie luat de undeva, motiv pentru care cei de la Summasummarum au pregatit un set de informatii.

5 informatii pe care trebuie sa le stie orice antreprenor aflat la inceput

1. Trebuie sa se acorde o atentie sporita modului in care sunt numerotate documentele. Facturile, chitantele, notele de receptie, contractele si in general, toate documentele dintr-o firma, trebuie sa fie numerotate corect. Este bine sa se utilizeze serii si numere cat mai usor de administrat si de organizat.

2. Trebuie sa se cunoasca mereu cifra de afaceri. Legislatia din Romania implica o serie de plafoane a caror depasire poate sa schimbe statutul firmei. Spre exemplu, o microintreprindere nu are cum sa aiba cifra de afaceri mai mare de 1.000.000 de euro. Tocmai de aceea, este bine sa se analizeze cu atentie cifra de afaceri si avantajele avute de o microintreprindere sau o intreprindere cu drepturi depline.

3. Trebuie sa se cunoasca foarte bine perioadele fiscale. Acest lucru inseamna ca trebuie sa se stie cand trebuie sa se intocmeasca declaratiile fiscale si cu trebuie sa fie facute.

4. Trebuie sa se evalueze frecvent angajatii. Pentru o eficienta cat mai mare, angajatii trebuie sa fie evaluati in fiecare an.

5. Trebuie sa se tina cont de zilele libere. Exista o multime de zile libere ce trebuie sa fie oferite obligatoriu angajatilor. Pe langa weekenduri si zile de concediu exista cel putin 10 zile libere in fiecare an, de care orice antreprenor trebuie sa fie constient. Conform articolului 142 din codul muncii, in cazul in care nu sunt acordate aceste zile libere, salariatii trebuie sa beneficieze de un spor salarial destul de mare.

In principiu, trebuie sa se insuseasca toate informatiile legate de actele ce trebuie sa fie redactate, datele in care trebuie sa fie depuse la autoritatile competente, modul in care trebuie sa fie platiti salariatii sau modul in care trebuie sa fie administrate contractele si platile. In caz contrar, riscurile sunt destul de mari si de cele mai multe ori sunt de ordin financiar. Amenzile pot ajunge de la cateva sute pana la cateva zeci de mii de lei pentru nerespectarea regulilor.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.